東京大学ホーム > イベント一覧 > 2017年 > 第89回プラットフォームセミナー 「アジアの経済発展と金融安定」

イベント

第89回プラットフォームセミナー 「アジアの経済発展と金融安定」 (公共政策学連携研究部・公共政策学教育部)

2017年04月19日掲載

このイベントは終了しました。

区分 講演会等
対象者 社会人・一般 / 在学生 / 留学生 / 卒業生 / 企業 / 大学生
開催日 2017年05月08日 14:00 ~ 16:30
開催場所 本郷地区
会場 ダイワユビキタス学術研究館 ダイワハウス石橋信夫記念ホール
申込方法 要事前申込
申込受付期間
概要

Many Asian economies have been developing rapidly and the financial sector has been supporting such development. However, rapid economic development is often associated with unbalanced growth of the financial sector. Countries with rapid growth driven by high investment tend to see credit expanded too fast with undesirable consequences for the financial sector, including the banking system, such as a large potential for nonperforming loans. In addition, countries that borrow heavily from abroad to finance their economic development can face the risk of sudden capital outflows when market sentiment changes, and an eventual financial crisis. It is thus important for rapidly developing economies to safeguard against such risks to financial stability.
In this seminar, Director Junhong Chang of AMRO will talk about challenges for developing Asian economies in promoting growth while preserving financial stability. She will explain regional financial cooperation (CMIM, AMRO and more) in the broader context of the global financial system, focusing on AMRO’s efforts at helping the ASEAN+3 countries in maintaining financial stability, its challenges, and new directions. Her speech will be followed by a panel discussion with her, Dr. Yoichi Nemoto (former AMRO Director) and Dr. Peter Morgan (ADBI), which will be then followed by Q&A interactions with the floor.

言 語 : 英語
主 催 : 東京大学 Global Leader Program for Social Design and Management (GSDM)
共 催 : ASEAN+3 Macroeconomic Research Office (AMRO)
Graduate School of Public Policy (GraSPP)