東京大学ホーム > イベント一覧 > 2017年 > 第88回プラットフォームセミナー 「公共機関における政策評価:IMFにおける独立評価機関の役割」

イベント

第88回プラットフォームセミナー 「公共機関における政策評価:IMFにおける独立評価機関の役割」 (公共政策学連携研究部・公共政策学教育部)

2017年04月25日掲載

このイベントは終了しました。

区分 講演会等
対象者 社会人・一般 / 在学生 / 受験生 / 卒業生 / 大学生
開催日 2017年05月25日 14:30 ~ 16:30
開催場所 本郷地区
会場 ダイワハウス石橋信夫記念ホール
申込方法 要事前申込
申込受付期間
概要

The 88th GSDM Platform Seminar
"Policy Evaluation in Public Institutions: the Role of the IEO at the IMF"

Jointly hosted by IMF’s Independent Evaluation Office (IEO) and GSDM
Supported by Graduate School of Public Policy (GraSPP)
14:30-16:30 | Thursday, May 25, 2017
Daiwa House Ishibashi Nobuo Memorial Hall
Daiwa Ubiquitous Computing Research Building, Hongo Campus, University of Tokyo
In English (Simultaneous interpretation NOT provided)

GSDM will host a seminar jointly with The IMF’s Independent Evaluation Office (IEO) to help IEO's global outreach efforts. The seminar is designed to serve two purposes. The first is to raise the awareness of the mission of the IEO among scholars and students of international affairs and the second is to solicit advice on the future work program of the IEO from experts in academia and think tanks.
The IEO was established in 2001 to systematically conduct objective and independent evaluations on issues of relevance to the mandate of the IMF. It is intended to serve as a means to enhance the learning culture within the IMF, strengthen the IMF's external credibility, and support the Executive Board's institutional governance and oversight responsibilities. The IEO is headed by Mr. Charles Collyns as Director since February 1, 2017.

14:00-14:30 Registration
14:30-14:35 Opening remarks
Hideaki Shiroyama, GSDM Program Coordinator, Professor, Graduate School of Public Policy, The University of Tokyo
14:35-15:00 Presentation "The role of the IEO at the IMF"