東京大学ホーム > イベント一覧 > 2018年 > 第65回STIG PoPセミナー/Achieving energy and environmental goals in China/中国における環境エネルギーの目標と達成

イベント

第65回STIG PoPセミナー/Achieving energy and environmental goals in China/中国における環境エネルギーの目標と達成 (公共政策学連携研究部・公共政策学教育部)

2018年06月14日掲載

区分 講演会等
対象者 社会人・一般 / 在学生 / 受験生 / 留学生 / 卒業生 / 企業 / 大学生
開催日 2018年06月19日 11:00 ~ 13:00
開催場所 本郷地区
会場 国際学術総合研究棟4F 講義室B
申込方法 要事前申込
セミナー開催概要ページからお申込み下さい。
申込受付期間
概要

本セミナーは英語で行われます/This seminar is conducted in English.

China is facing numerous energy and environmental challenges with unprecedented scales and urgency. On the one hand, its weak rule of law often results in ineffective policy enforcement and prevalent non-compliance, which is one key cause of the unacceptable energy-related environmental crises. On the other hand, the country seems to be very capable of achieving several ambitious energy and environmental goals to rapidly improve energy efficiency, bring pollution under control, and develop renewable energy. This presentation explains China’s failures and successes in multiple energy sectors and attempts to provide a generalizable understanding.

講演者:Yuan Xu, Associate Professor
The Chinese University of Hong Kong(香港中文大学)

Prof. Yuan Xu is an associate professor in the Department of Geography and Resource Management and leads the Environmental Policy and Governance Programme in the Institute of Environment, Energy and Sustainability, The Chinese University of Hong Kong. His research centers on energy and environmental policies and strategies, especially on their implementation for achieving energy development and pollution mitigation goals as well as related technological innovation and industrial development. Before joining CUHK in August 2010, Prof. Xu received a Ph.D. degree in public policy from the Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, Princeton University and was a postdoctoral research associate in the Industrial Performance Center, Massachusetts Institute of Technology. He also holds an M.S. degree in climatology, a B.S. degree in atmospheric sciences and a bachelor’s degree in economics, all from Peking University.

関連URL http://stig.pp.u-tokyo.ac.jp/?p=2900
お問い合わせ先 科学技術イノベーション政策の科学(STIG)
教育プログラム事務局
STIG@pp.u-tokyo.ac.jp